Media - Radio Szczecin 14.11.2017
ketiw38 - 2017-11-14, 16:37 Temat postu: Radio Szczecin 14.11.2017 Prezes OSDS Waldemar Witek weźmie udział w dyskusji nt. CEPIK, która odbędzie się na antenie Radio Szczecin, w programie "Radio Szczecin Na Wieczór". Audycja będzie emitowana dziś czyli 14.11.2017 po godz. 20-tej. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do wysłuchania.
Anonymous - 2017-11-14, 18:47 Temat postu: Re: Radio Szczecin 14.11.2017
ketiw38 napisał/a: | Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do wysłuchania. | Będę w drodze liczę na powtórki . Kciuki trzymam , nie daj się tam !
blakop - 2017-11-14, 19:58
Przypominam link do odsłuchu ON AIR:
http://radioszczecin.pl/player.php
Wystarczy kliknąć i poczekać. Poleci z automatu.
ketiw38 - 2017-11-14, 22:54
Dla spóźnialskich.
http://radioszczecin.pl/2...h-zasadach-rozm
po przesunięciu strony w dół odsłuch audycji.
[ Dodano: 2017-11-15, 08:37 ]
Po wysłuchaniu materiału i rozmowy z pewnymi osobami przyszło mi do głowy, że też chcę osobistego opiekuna.
Szczecin jest to miasto na prawach powiatu.
takich miast mamy 66 więc ministerstwo dało 66 opiekunów?
A powiatów mamy 314 co daje sumę 380 więc ile opiekunów zdalnych potrzeba?
Ile podmiotów jest w stanie obsłużyć jeden opiekun nawet zdalnie?
I na prawdę jestem pełen uznania dla MC, że wreszcie ruszyli tą machinę, jednakże cały czas myślałem, że będzie to bardziej po ludzku niż po polsku.
Ale jak to mówią sukces ma wielu ojców, a porażka żadnego.
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że w ciągu tego tygodnia maszyna ruszy jak w wierszu Tuwima. Cytat: |
Najpierw -- powoli -- jak żółw -- ociężale,
Ruszyła -- maszyna -- po szynach -- ospale |
A potem wszyscy będą zdziwieni, że
Cytat: | A skądże to, jakże to, czemu tak gna? |
Rocka Rolla - 2017-11-15, 11:07
Super! Niech gna!
Tylko, żeby w dalszym okresie 'stabilizacji', któryś z tych 'opiekunów' nie wyskoczył z pomysłem wzorując się na WK, że na stacjach kontroli będzie dopuszczony jeden jedyny słuszny dostawca oprogramowania.
ketiw38 - 2017-11-15, 11:34
Ja osobiście nie rozumiem, dlaczego mając VPN i kartę SLL nie można tego zrobić przez przeglądarkę. Ale może to najprostsze rozwiązanie jest najgorsze.
Przecież tylu chlebodawców (dystrybutorów) straciło by pracę.
A na temat PWPW to nie będę się wypowiadał.
Kolega mówił, że tworząc dostęp do CEP skupili się na ochronie (bezpieczeństwie) tak, że zapomnieli dać dostęp.
A diagnoosta niedługo będzie wchodził do sejfu, gdzie będzie komputer i tam wprowadzał dane.
Rocka Rolla - 2017-11-15, 12:08
Mogli Zuckerberga spytać co czuje jego aplikacja jak z dwóch miliardów użytkowników niespełna pięć tysięcy pobiera dane o mikrej wadze w kilobajtach wyrażanej. Pewnie sie przełącza w tryb 'stabilizacji'!!!
ketiw38 napisał/a: | A diagnoosta niedługo będzie wchodził do sejfu, gdzie będzie komputer i tam wprowadzał dane. |
- do banku sie człowiek bez problemu loguje, a tu pjejdolety & ZONKI powymyślane!
Arek - 2017-11-15, 13:22
Rocka Rolla napisał/a: | a tu pjejdolety & ZONKI powymyślane |
Dokładnie
Mecher - 2017-11-15, 14:14
ketiw38 napisał/a: | Ale jak to mówią sukces ma wielu ojców, a porażka żadnego. |
Jak to mówią, bo sukces jest pis-u, a porażka to wina Tuska.
A teraz idę odsłuchać audycję ...
ketiw38 - 2017-11-21, 14:37
https://osds.org.pl/?p=1412
Rocka Rolla - 2017-11-21, 16:15
Artykuł mówi o niczym innym jak tylko o tym, żeby po uzyskaniu z centralna bazą łączności dane zalegające na stacjach do trzech dni roboczych przekazać.
A bez łączności, w trybie awaryjnym, bez ograniczeń się robi.
No przecież tak pracuje większość stacji kontroli.
A powiem jeszcze więcej, że każda stacja, każdy dostawca oprogramowania, na dzień dzisiejszy cierpi problem ze świetanym CEPEM!
Anonymous - 2017-11-21, 17:06
Rocka Rolla napisał/a: | bez ograniczeń się robi. | Ketiw nie przyjmuje tego do wiadomości
Rocka Rolla - 2017-11-21, 17:33
Halo ketiw38! Gdzie takie newsy zapodają, że bez łączności z nowym CEPEM jest zakaz przeprowadzania badań, rejestrowania, ubezpieczania i nie wiadomo czego jeszcze?
ketiw38 - 2017-11-21, 17:44
Mam łączność z CEPEM od początku na XP.
Mam łączność na WIN 7 od środy.
Czy cierpię z tego - nie.
Chyba, że z nadmiaru informacji, które podobno program SKP PRO filtruje i podaje tylko dane z DR.
Mam też historię pojazdu dużo większą niż na stronie historiapojazdu.gov.pl
A czy SKP powinny działać cały czas w trybie awaryjnym. Według mnie tylko przez trzy dni, a dalej stop.
Jest to wystarczający czas do tego, żeby "utraconą" łączność odzyskać.
Natomiast tajemnicą "poliszynela" jest że większość SKP nie przekazywały nawet do CEPIKU 1.0 danych.
To znaczy, że w tej chwili dalej tak powinno być?
Rocka Rolla - 2017-11-21, 18:14
ketiw38 napisał/a: | Według mnie tylko przez trzy dni, a dalej stop. |
- dobrze powiedziane 'według mnie', bo inaczej na ten STOP odpowiedni paragraf należałoby znaleźć.
|
|
|