To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE DIAGNOSTÓW SAMOCHODOWYCH
*FORUM DYSKUSYJNE*

Media - Radio Szczecin Na Wieczór i temat nadchodzących zmian.

blakop - 2017-10-06, 19:20

Jarolud napisał/a:
Czyli diagnosta nie zatrzyma DR i ma zawezwać policję?

Przeczytaj co sam zacytowałeś powyżej tego wpisu. Chyba nie przeczytałeś dokładnie 8-)
Natomiast tak - strażak leśny musi wezwać policję jak chce coś więcej.

A co jak jestem swojego mechanika pewny, a diagnosty nie do końca?
Aaaa - to zdaje się będzie ta możliwość zakwestionowania badania... To dobrze 8-)

Anonymous - 2017-10-06, 21:40

blakop napisał/a:
Przeczytaj co sam zacytowałeś powyżej tego wpisu. Chyba nie przeczytałeś dokładnie

blakop napisał/a:
Cytat:
Policja, ITD, SKP - oni mają prawo eliminować pojazdy niesprawne z ruchu, zatrzymywać DR i wszystko co z tym związane.

Objaśnisz ? Przecież wiesz że czytuję Cię (jakkolwiek to brzmi) dokładnie a zrozumienie intencji piszącego to już coś innego :-) Ale staram się Naprawdę się staram Doceń

[ Dodano: 2017-10-06, 21:41 ]
blakop napisał/a:
Aaaa - to zdaje się będzie ta możliwość zakwestionowania badania... To dobrze

Kurczaki pieczone :-) A co to Diagnosta nie omylny jest ? Zwłaszcza ten po technikum piekarniczym

DARIO64 - 2017-10-07, 16:05

Jeżeli to prawda ,to długa droga do zmiany mentalności właścicieli pojazdów
https://wiadomosci.wp.pl/piotr-najsztub-spowodowal-wypadek-77-latka-trafila-do-szpitala-6174155164747905a

blakop - 2017-10-09, 00:55

Jarku - dlaczego Diagnosta ma nie zatrzymać DR tylko wołać do tego Policję? Gdzie w moich wpisach to wyczytałeś, że takie rozwiązanie proponuję na chwilę obecną??
Ja tylko o strażach leśnych, granicznych i celnych etc pisałem... :-?

Anonymous - 2017-10-09, 08:12

Cytat:
Jarku - dlaczego Diagnosta ma nie zatrzymać DR tylko wołać do tego Policję?
No właśnie się zdziwiłem i dlatego dopytuję , bo wiesz: jest taka teza że diagnosta DR nie może zatrzymać wiec na zasadzie przeniesienia ...
blakop napisał/a:
o strażach leśnych, granicznych i celnych etc

blakop - 2017-10-09, 18:57

Po pierwsze - teza, że Diagnosta nie może zatrzymać DR dotyczy tylko jednego przypadku (niezgodny nr VIN), po drugie pisałem wyraźnie, że akurat SKP obok Policji i ITD może DR zatrzymywać za stan techniczny, w przeciwieństwie do innych służb.
Osobiście uważam jednak, że SKP nie powinno mieć takich uprawnień, bo więcej z tym kłopotu niż pożytku. Opisałem to szczegółowo na forum (już nie pamiętam którym), więc nie będę się powtarzał.

jan65 - 2017-10-12, 15:51

Najlepsze jest to;
Cytat ,
"Teraz policjanci sprawdzają, czy 55-letni kierowca chevroleta nie miał przy sobie dokumentu, czy też prawo jazdy zostało mu odebrane."

blakop - 2017-10-12, 18:04

A z czego to cytat??
kaamil_ - 2017-10-13, 08:08

DARIO64 napisał/a:
https://wiadomosci.wp.pl/piotr-najsztub-spowodowal-wypadek-77-latka-trafila-do-szpitala-6174155164747905a

Anonymous - 2017-10-14, 20:41

blakop napisał/a:
Ja tylko o strażach leśnych, granicznych i celnych etc pisałem...

Cytat:
Nowelizacja wprowadziła również możliwość zatrzymywania przez Straż Graniczną – analogicznie do uprawnienia Policji – dowodów rejestracyjnych pojazdów.

http://www.prezydent.pl/p...ik-2017-r-.html