Media - Radio Szczecin 14.11.2017
DARIO64 - 2017-11-21, 18:51
Cytat: | Podmioty mogą pracować w trybie awaryjnym, bez ciągłego połączenia z CEPIK 2.0 maksymalnie 3 dni robocze. |
http://www.cepik.gov.pl/a...ntroli-pojazdow
Ja tam się nie znam ,ale widzę że era faksów i pism kwitnie w najlepsze .
ketiw38 - 2017-11-21, 22:15
DARIO64 napisał/a: | Cytat: | Podmioty mogą pracować w trybie awaryjnym, bez ciągłego połączenia z CEPIK 2.0 maksymalnie 3 dni robocze. |
| Tak jest to nadinterpretacja CEPIK, zwłaszcza, że nawet i tą interpretację KAŻĄ ŁAMAĆ;
Przykład pierwszy z brzegu Pani: Cytat: |
Karolina Obydź
Biuro Programu CEPiK 2.0
Departament Rozwoju Systemów
Ministerstwo Cyfryzacji |
https://forum.osds.org.pl/viewtopic.php?p=14592#14592
Anonymous - 2017-11-22, 07:16
DARIO64 napisał/a: | Ja tam się nie znam ,ale widzę że era faksów i pism kwitnie w najlepsze . | Jeśli można w trybie awaryjnym wysłać transmisją badania do CEP czy to jest "brak łączności" z CEP? Skąd oni wzięli akurat te 3 dni ?
Rocka Rolla - 2017-11-22, 09:30
No ale kurcze, ketiw38 bądź uprzejmy pojaśnić skąd ten STOP Ci się bierze? I nie mów, że od trzynastego listopada realizujesz wszystkie zadania na 100%, na tip-top skoro na dzisiaj nie istnieje takie coś. Nie istnieje, bo ZONKI, bo błędy, bo słowniki, bo aktualizacje, bo luki, bo braki, bo niedoróbki...
Na dzisiaj, zgodnie z przysłowiem, każdy orze jak może. I nikt nie stopuje, nie zakazuje pracy ani po stacjach, ani po agencjach ubezpieczeniowych, ani po magistratach.
A najdziwniejsze jest to, że w linkowanych przykładach jest przywołanie aby nie odpuszczać, aby działać choćby w awaryjnym trybie, ale działać. A u Ciebie STOP i basta!
No chyba, że czegoś nie kapuję?
Anonymous - 2017-11-22, 14:52
Rocka Rolla napisał/a: | No chyba, że czegoś nie kapuję? | Na lewo patrz ! Spocznij Ketiw
ketiw38 - 2017-11-22, 20:01
Rocka Rolla napisał/a: | No chyba, że czegoś nie kapuję? | Chyba tak. Dzisiaj byłem w WK i co odszedłem z kwitkiem -można?
System nie działa i nie wiadomo kiedy..... proszę telefon i dzwonić....
To tak wynika, że nie kapujesz.
Rocka Rolla - 2017-11-23, 10:08
Acha, czyli wydział pracował. Nikt go nie zamknął, nikt trzydniowego pseudo-zakazu nie zastosował!
To dobrze. Ale po kolei:
• czy z powodu kulejącego cepiku, stacja na której pracujesz realizuje zadania na 100%, na tip-top, czy może należałoby ją zamknąć?
• a gdyby Twój ikspek nie odpalił, to co, też zamknąć?
Poza tym, jak można podcinać gałąź, z której spadające liście 500+ zasilają!?
Bardzo proszę odpowiedzieć w sposób nad wyraz rozwinięty i komunikatywny, bo po drugiej stronie ja stoję i chciałbym zakapować, zatrybić, zakumać o co kaman w tym wszystkim. Poskładać literki w wyrazy, a następnie całe zdania ułożyć byłoby dobrze. Bez wycinania, bez bezsensownego wyłapywania fragmentów wypowiedzi i ich cytowania.
Dziękuję.
ketiw38 - 2017-11-23, 13:48
A czy ja pisałem, żeby stacje zamykać?
Rocka Rolla napisał/a: | • czy z powodu kulejącego cepiku, stacja na której pracujesz realizuje zadania na 100%, na tip-top, czy może należałoby ją zamknąć? |
Tak realizuje, a jak CEPIK nie działa przez trzy dni to wiem, że w czwartym też nie działa i w związku z powyższym nie powinienem wykonywać badań?
Odszkodowanie ubiegać się od...?
Zatrybił - zrozumiał?
A jak nie wystąpił o VPN to co? Czyja wina?
A jak nie wystąpił o SSL to czyja wina?
A jak nie został certyfikat dostarczony w terminie to czyja wina?
........................
Anonymous - 2017-11-23, 15:17
ketiw38 napisał/a: | A jak nie wystąpił o VPN to co? Czyja wina?
A jak nie wystąpił o SSL to czyja wina?
A jak nie został certyfikat dostarczony w terminie to czyja wina? |
Masz rację ,założyłem, że SKP ma wszystko co trzeba i to nie jej wina w kwestii zaniedbań wymienionych przez Ciebie.
[ Dodano: 2017-11-23, 18:43 ]
ketiw38 napisał/a: | Zatrybił - zrozumiał? | Idąc tym tokiem rozumowania
Pytanie: Jak program nie ma wszystkich funkcji i właściciel lub
diagnosta nie reaguje na niewłaściwe działanie programu to należy:
1. zamknąć stację?.
2. zabrać uprawnienia diagnoście?
3. zastosować razem pkt 1 i 2?
4. zrezygnować z programu, który nie spełnia wymagań i zakupić spełniający?
Marianos - 2017-11-23, 19:19
Byłem dzisiaj na seminarium w Opolu organizowanym przez PZMOT i był przedstawiciel Ministerstwa Cyfryzacji. Powiedział że badania można przeprowadzać w trybie awaryjnym przez trzy dni. Ale w związku z zaistniałą sytuacją jak przeciągnie się do czterech dni lub tygodnia to nic się nie stanie. Nie wyobraża sobie żeby pracować tak dłużej. Ale generalnie zgodnie z ustawą można tak pracować tylko trzy dni. I zgadnijcie co powiedział że w przypadku kontroli kto za to odpowie?
Anonymous - 2017-11-23, 20:02
Marianos napisał/a: | I zgadnijcie co powiedział że w przypadku kontroli kto za to odpowie? |
Właściciel skp ?
Marianos - 2017-11-23, 20:12
Jarolud napisał/a: | Marianos napisał/a: | I zgadnijcie co powiedział że w przypadku kontroli kto za to odpowie? |
Właściciel skp ? |
Nie. Jesteś w błędzie. Odp: Diagnosta.
A i kazał dopisywać ręczne na zaświadczeniu że badanie zostało wykonane w trybie awaryjnym.
ketiw38 - 2017-11-23, 20:35
Marianos napisał/a: | A i kazał dopisywać ręczne na zaświadczeniu że badanie zostało wykonane w trybie awaryjnym. |
- nie mam zamiaru,
- nie mam podstawy prawnej
- nie będę tego robił
Są to pobożne życzenia i jakieś nieuzasadnione NADINTERPRETACJE.
Łubudubu.
S.K.P-POZNAŃ - 2017-11-23, 20:53
ketiw38 napisał/a: | Marianos napisał/a:
A i kazał dopisywać ręczne na zaświadczeniu że badanie zostało wykonane w trybie awaryjnym.
- nie mam zamiaru,
- nie mam podstawy prawnej
- nie będę tego robił |
Dziwi mnie że koledzy diagności za wszelką cenę chcą niezgodnie z prawem wysyłac do spie
......go ,jak na razie cepa bt
Wysłałem ,ud -wisi na czerwono (nie wysłane do cepa),niech wisi do usranej... ale zgodnie z prawem. Nie zaktualizowali przez dwa tygodnie słowników ,nie mój cyrk .....
Anonymous - 2017-11-23, 20:58
S.K.P-POZNAŃ napisał/a: | Dziwi mnie że koledzy diagności za wszelką cenę chcą niezgodnie z prawem wysyłac | Pracujesz w trybie awaryjnym ?
|
|
|