Media - Mała tablica rejestracyjna
Anonymous - 2018-10-23, 16:42
Grzegorz Łódź napisał/a: | I właśnie na to poszukuję konkretnego przepisu. |
Grzegorz Łódź, pole TR ma być zgodne z TR. Jak jest mała TR a duże pole pod TR do N. Proste ?
[ Dodano: 2018-10-23, 16:43 ]
cezary napisał/a: | czy powyższe ma jakiś kod? | Sam możesz wpisać usterkę , której nie ma w wykazie ?
cezary - 2018-10-23, 16:55
Jarolud napisał/a: | Sam możesz wpisać usterkę , której nie ma w wykazie ? |
no nie mogę, najpierw pomyśl, potem napisz, no przecież o to pytałem autora, biker100 się zwie.
blakop - 2018-10-23, 16:57
@Grzegorz Łódź - dla mnie ten przepis jest jasny i klarowny. Takie a takie tablice do tych rzeczy, a takie i takie do innych. I na tej zasadzie zwykły samochód osobowy z dwurzędową z przodu to dla mnie N - mimo braku zapisu "tylko i wyłącznie".
Bo tak to trochę kombinujesz, czy 60 km/h w terenie zabudowanym można oby na pewno tylko od 23 do 5? Może w innych godzinach też, skoro nie napisali "tylko i wyłącznie"?
Natomiast pytanie - czy na pewno chce Wam się w takich policjantów bawić?
Jakoś nie słyszałem o przypadku, żeby klient musiał rzeźbić - dosłownie - klapę/zderzak z tyłu, żeby ją do tablicy dostosować. Prawda jest taka, że pozaginane tablice, dwurzędówki z przodu to standard i jakoś te pojazdy badania przechodzą, a niektórzy nawet chwalą się na forum, że takie badania takim autom robili
Anonymous - 2018-10-23, 17:18
cezary napisał/a: | no nie mogę | Dlaczego nie ? Skoro masz zapis 2. Wykaz czynności oraz metody i kryteria oceny stanu technicznego pojazdów nie wyczerpują wszystkich możliwych przypadków niesprawności
[ Dodano: 2018-10-23, 17:20 ]
blakop napisał/a: | czy na pewno chce Wam się w takich policjantów bawić? | Absolutnie , no ale skoro się dym zrobił to dlaczego mam małą TR podbić na dużym polu pod TR ? Przecież sam napisałeś blakop napisał/a: | Takie a takie tablice do tych rzeczy, a takie i takie do innych |
cezary - 2018-10-23, 17:50
Jarolud napisał/a: | Dlaczego nie ? Skoro masz zapis 2. Wykaz czynności oraz metody i kryteria oceny stanu technicznego pojazdów nie wyczerpują wszystkich możliwych przypadków niesprawności
|
no to daj N, wpisz w zaświadczenie powyższą formułkę i spróbuj wysłać do cep-a, mnie woła o kod usterki, w związku z tym że Ty możesz wszystko, podaj mi ten kod usterki, żebym miał na przyszłość.
Grzegorz Łódź - 2018-10-23, 17:51
blakop napisał/a: | I na tej zasadzie zwykły samochód osobowy z dwurzędową z przodu to dla mnie N - mimo braku zapisu "tylko i wyłącznie". |
A jednak jest.
"§ 35.
4. Z przodu pojazdu umieszcza się wyłącznie tablicę rejestracyjną samochodową jednorzędową, z wyjątkiem pojazdów,
o których mowa w ust. 2 i 3.
[ Dodano: 2018-10-23, 17:53 ]
cezary napisał/a: | daj N, wpisz w zaświadczenie powyższą formułkę i spróbuj wysłać do cep-a, |
W rejestrze będziesz miał N a Cepik będzie widział P
[ Dodano: 2018-10-23, 17:59 ]
blakop napisał/a: | Bo tak to trochę kombinujesz, |
Ja tylko chcę bez kombinowania dać N
Anonymous - 2018-10-23, 18:00
Grzegorz Łódź napisał/a: | W rejestrze będziesz miał N a Cepik będzie widział P | Jaki program ?
[ Dodano: 2018-10-23, 18:01 ]
Grzegorz Łódź napisał/a: | Ja tylko chcę bez kombinowania dać N |
0.1.i jest tylko UI
Grzegorz Łódź - 2018-10-23, 18:08
Jarolud napisał/a: | 0.1.i jest tylko UI |
Ta usterka dotyczy miejsca na TR.
To tak jakbyś chciał zakwestionować naciski pojazdu ze względu na nośność opon.
cezary - 2018-10-23, 18:14
i to ma być w/g Ciebie ten kod usterki do tego Cytat: | 2. Wykaz czynności oraz metody i kryteria oceny stanu technicznego pojazdów nie wyczerpują wszystkich możliwych przypadków niesprawności. |
dziękuję za takie rady, Tobie najlepiej wychodzi to
Anonymous - 2018-10-23, 18:21
Grzegorz Łódź napisał/a: | Ta usterka dotyczy miejsca na TR. | Jak jest zgodna z TR nie m problemu jest P a jak jest za duża podstawa pod TR do TR małej to dasz P ?
[ Dodano: 2018-10-23, 18:22 ]
cezary napisał/a: | dziękuję za takie rady | Bardzo proszę.
[ Dodano: 2018-10-23, 18:24 ]
Grzegorz Łódź napisał/a: | To tak jakbyś chciał zakwestionować naciski pojazdu ze względu na nośność opon. | Dokłądnie tak . Naciski ok a opony za słabe ? No to jest N
Tak jak z małą TR i dużą podstawą pod TR .
[ Dodano: 2018-10-23, 18:26 ]
b) jednorzędowe zmniejszone – do oznaczania pojazdów silnikowych posiadających zmniejszone wymiary miejsca
konstrukcyjnie przeznaczonego do umieszczenia tablicy rejestracyjnej, Coś się Grzegorz Łódź, na tą TR małą tak uwziął ?
Grzegorz Łódź - 2018-10-23, 18:26
Jarolud napisał/a: | jak jest za duża podstawa pod TR do TR małej to dasz P ? |
Szukam usterki - za mała TR do dużej podstawy pod RT.
Jak nośność opony za mała do nacisków to szukasz usterki związanej z naciskami?
Anonymous - 2018-10-23, 18:27
cezary napisał/a: | Cytat:
2. Wykaz czynności oraz metody i kryteria oceny stanu technicznego pojazdów nie wyczerpują wszystkich możliwych przypadków niesprawności. | Nie ma co tworzyć nowych kodów jak już jest zdefiniowana usterka pod to.
[ Dodano: 2018-10-23, 18:29 ]
Grzegorz Łódź napisał/a: | Jak nośność opony za mała do nacisków to szukasz usterki związanej z naciskami? | Jak naciski nie teges szukasz czegoś na oponie ?
[ Dodano: 2018-10-23, 18:30 ]
Grzegorz Łódź napisał/a: | za mała TR do małej podstawy pod RT | Ale to jest P. Mała TR mała podstawa TR.
Grzegorz Łódź - 2018-10-23, 19:11
Jarolud napisał/a: | Nie ma co tworzyć nowych kodów jak już jest zdefiniowana usterka pod to |
Jaka?
Jarolud napisał/a: | Jak naciski nie teges szukasz czegoś na oponie ?
|
Podałem konkretny przykład więc proszę nie teges
Jarolud napisał/a: | za mała TR do małej podstawy pod RT |
Miało być- za mała TR do dużej podstawy pod TR
wiesu - 2018-10-23, 19:15
blakop napisał/a: | ... dwurzędówki z przodu to standard i jakoś te pojazdy badania przechodzą, a niektórzy nawet chwalą się na forum, że takie badania takim autom robili |
Przepraszam u mnie nie przechodzą i parę postów wcześniej podałem dlaczego takie pojazdy mają u mnie problem - muszą mieć z tyłu miejsce konstrukcyjnie przewidziane na tablicę dwurzędową - podałem również odpowiedni paragraf 35.4.
Grzegorz Łódź - 2018-10-23, 19:47
Jarolud napisał/a: | Coś się Grzegorz Łódź, na tą TR małą tak uwziął ? |
Bo szukam konkretnego przepisu i konkretnej usterki zabraniającego zakładania ich do standardowych miejsc. A nie kombinowania i bawienie się w policjanta.
Jak widać nie możecie podać takiego przepisu i nie dziwię się bo sam ustawodawca tego nie widzi i nie przewidział ,że nagle zaczyna im brakować "zmniejszonych TR".
Ale
Tak jak jest jest ok.
|
|
|